Thursday, April 23, 2009

Resipi biskut marmar carrie


Bahan-bahannya:
  • 350gm tepung gandum-diayak
  • 250gm buttercup
  • 175gm tepung jagung
  • 115gm gula ising
  • hiasan;
  • 2 biji putih telur
  • 115gm gula ising
  • 1/2 sdb tepung jagung
  • serbuk koko

Cara-cara

  1. pukul buttercup dan gula ising hingga kembang.
  2. masukkan tepung gandum dan tepung jagung sedikit demi sedikit.
  3. uli hingga sebati dan terap dengan acuan
  4. sapukan biskut dengan krim dan lorekkan krim koko dengan pencungkil gigi
  5. ***untuk hiasan:***
  6. pukul putih telur ngan gula sampai kembang
  7. masukkan tepung jagung.pukul lagi sampai betul2 kembang.utk pastikan ia betul2 dah kembang,angkat alat pemutar telur,kalau bancuhan/krim tu tak jatuh or menitis tu tandanyer dia dah kembang.kalau x yakin,pukul la dalam 30-35minit
  8. ambil satu sudu besar krim dan campurkan dgn serbuk koko

No comments:

Post a Comment