Bahan-bahannya:
- 350gm tepung gandum-diayak
- 250gm buttercup
- 175gm tepung jagung
- 115gm gula ising
- hiasan;
- 2 biji putih telur
- 115gm gula ising
- 1/2 sdb tepung jagung
- serbuk koko
Cara-cara
- pukul buttercup dan gula ising hingga kembang.
- masukkan tepung gandum dan tepung jagung sedikit demi sedikit.
- uli hingga sebati dan terap dengan acuan
- sapukan biskut dengan krim dan lorekkan krim koko dengan pencungkil gigi
- ***untuk hiasan:***
- pukul putih telur ngan gula sampai kembang
- masukkan tepung jagung.pukul lagi sampai betul2 kembang.utk pastikan ia betul2 dah kembang,angkat alat pemutar telur,kalau bancuhan/krim tu tak jatuh or menitis tu tandanyer dia dah kembang.kalau x yakin,pukul la dalam 30-35minit
- ambil satu sudu besar krim dan campurkan dgn serbuk koko
No comments:
Post a Comment